NIEUWE VVD-WETHOUDER HELMOND BEKEND
Helmond, 16 december 2019

De VVD-fractie draagt Serge van de Brug voor als beoogd wethouder van de gemeente Helmond. Als de gemeenteraad instemt met deze voordracht wordt Serge van de Brug de opvolger van Jos van Bree, die donderdag 28 november geïnstalleerd is als burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo.
Serge van de Brug is sinds 2010 lid van de gemeenteraad in Helmond. Ook is hij vanaf 2010 lid van de Rekenkamercommissie en vanaf 2018 lid van het auditcomité van de gemeente Helmond. Daarvoor was hij 4 jaar burgercommissielid in de toenmalige Commissie Samenleving.

Serge heeft een financiële achtergrond. Hij was tot 2015 werkzaam als financieel dienstverlener in zijn eigen verzekeringskantoor en daarnaast werkzaam in zijn eigen administratie- en belastingadvieskantoor. Ook participeerde hij in een tweetal horecazaken waar hij verantwoordelijk was voor de financiële administratie.

Fractievoorzitter Cor van der Burgt is bijzonder tevreden met de gekozen kandidaat. "Serge heeft veel  ervaring opgedaan in het openbaar bestuur en hij kent onze stad als geboren en getogen Helmonder goed. Zijn portefeuille, Economie en Innovatie, Arbeidsmarkt en Financiën sluit aan bij de vakgebieden waar Serge zich de afgelopen jaren als raadslid al mee bezig gehouden heeft  en waar ook zijn interesses liggen."

Serge van de Brug is erg blij met de voordracht. "Na 25 jaar ondernemer en bijna 10 raadslid te zijn geweest in onze stad ben ik toe aan een nieuwe uitdaging in mijn leven. Wat is er nou mooier dan de mogelijkheid te krijgen om een bijdrage aan onze stad te mogen leveren in de functie van wethouder. Voor mij een ultieme kans die ik dan ook met beide handen aangrijp."

Als de gemeenteraad in de raadsvergadering van 14 januari 2020 akkoord gaat, zal Serge van de Brug per 14 januari worden benoemd en beëdigd als wethouder van de gemeente Helmond.

Namens de fractie: Theo Manders
Raadslid VVD Helmond
Tel.: 06-14833360
Stuur ons een mail